باید برای جهان پسا کرونا آماده شد-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

باید برای جهان پسا کرونا آماده شد

رسانه آمریکایی در گزارشی تحلیلی درباره تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر ارتش این کشور، از تغییر ماهیت ارتش و لزوم بازنگری در فهم از تهدیدات خارجی خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۸ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 26
کد خبر: ۴۱۳۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی خبری- تحلیلی به قلم «باربارا استار» خبرنگار حوزه پنتاگون به بررسی آثار بلندمدت شیوع ویروس کرونا بر ارتش و نیروهای مسلح آمریکا پرداخت.

 

در ابتدای این گزارش به بازدید پنجشنبه هفته گذشته دکتر آنتونی فائوچی و دکتر دبرا برکس از پنتاگون اشاره کرد. آنها دو مشاور اصلی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا و اعضای ارشد کارگروه ویژه کاخ سفید برای مقابله با شیوع ویروس کرونا هستند.

 

طبق این گزارش، آقای فائوچی و خانم برکس در حالی که نقاب بر صورت داشتند به وزارت دفاع آمریکا رفتند.

 

هدف از حضور آنها در وزارت دفاع، دیدار با ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا بود تا درباره تلاش‌های ارتش به منظور مدیریت همه گیری ویروس کرونا و حفاظت از 1.4 میلیون نفر از پرسنل نظامی این کشور صحبت کنند.

 

به باور «باربارا استار» نویسنده گزارش سی‌ان‌ان، در حالی که موج دوم کرونا در فصل پاییز محتمل به نظر می‌رسد، موانع پیش روی پنتاگون بسیار زیاد هستند. این موانع شامل این موارد هستند: تهیه مواد لازم و کافی برای آزمایش تست ابتلا به کرونا، اطمینان از لوازم حفاظت شخصی لازم برای پرسنل ارتش و ادامه فعالیت پرسنل پزشکی ارتش در حمایت از نظام درمانی آمریکا.

 

طبق نوشته استار، فراتر از تاکید بر لزوم کارآمدی ارتش آمریکا، این موضوع وجود دارد که همه گیری کرونا ممکن است سبب بر هم خوردن معادلات ژئوپلیتیکی شود و تهدیدات تازه و غیرقابل پیشبینی برای امنیت ملی آمریکا ایجاد کند.

 

از نظر او، «دلایل زیادی برای نگرانی در خصوص بحران شیوع ویروس کرونا وجود دارد. ویروس موجب شد که ارتش مانورهای نظامی خودش را لغو کند، به مدت کوتاهی فرایند جذب نیرو را متوقف کند، ناو فرانکلین روزولت را بعد از ابتلای 800 ملوان و مرگ یک ملوان دوباره به آب برگرداند. هم اکنون بیش از 40 ناو جنگی با شیوع کرونا را گزارش دادند ».

 

در ادامه یادداشت آمده است: «نزدیک به 4000 مورد ابتلا در میان نیروهای فعال و مشغول به وظیفه ارتش وجود دارد اما ابتلای ملوانان در ناو روزولت بیشترین نگرانی کادر پزشکی ارتش را به دنبال داشته است. نیروی دریایی آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در حال همکاری روی تحقیق به منظور تعیین چگونگی سرایت ویروس به این ناو هواپیمابر هستند».

 

در ادامه این گزارش به طرح مصوب مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا درباره اولویت گرفتن تست کرونا در ارتش اشاره شده است.

 

طبق این طرح، اولویت مبتنی بر این اساس است که به آن فرد مورد نظر برای پیشبرد امور ارتش و توانمندی آن برای مقابله با تهدیدات بین‌المللی چه نیاز حیاتی می‌باشد.

 

طبق طرح اسپر، لایه اول کسانی که باید از آنها تست کرونا گرفته شود، نیروها و پرسنل وابسته به بازدارندگی اتمی آمریکا هستند از قبیل خدمه موشکهای بالستیک قاره پیما و بمب افکنها و همچنین واحدهای نیروهای عملیات ویژه که برای ماموریتهای ضد تروریسم در آماده‌باش دائمی به سر می‌برند.

 

لایه دوم، نیروهای آمریکایی مستقر در سراسر جهان هستند، از عراق و افغانستان گرفته تا سوریه و کره جنوبی. سپس نیروهایی که قرار است به خارج اعزام شوند یا نیروهایی ک قرار است به کشور برگردند.

 

به گفته باربارا استار خبرنگار حوزه مسائل دفاعی سی ان ان، «یک فهم رو به گسترش در حال ایجاد شدن است مبنی بر اینکه شاید همه گیری کرونا باعث تغییر ماهیت ارتش آمریکا و کاری که می‌کند و فهم تهدید امنیت ملی شود».

 

مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا ماه گذشته درباره تاثیرات کرونا بر ارتش گفته بود: «آیا به همان روال قبلی برخواهیم گشت؟ نه من چنین چیزی را نمی‌بینم».

 

میلی با تاکید بر تاثیرات بلندمدت شیوع کرونا تاکید کرد، ماهیت تهدیدات علیه آمریکا در حال تغییر کردن است.

 

به باور رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، شیوع ویروس کرونا خطر بی ثباتی سیاسی یا شکنندگی اقتصادی برخی کشورها از قبیل افغانستان، عراق و سوریه را بیشتر می‌کند و ارتش آمریکا باید درس‌های خودش را از اینکه چطور بتواند در جهان پسا کرونا موثر باشد، بیاموزد.

 

در ادامه یادداشت خبری- تحلیلی سی‌ان‌ان آمده است: «ارتش (آمریکا) همچنان باید قادر به اجرای ماموریت های حیاتی خود از قبیل بازدارندگی تمی قابل اتکا و جنگ با تروریسم باشد اما بسیاری از از شرکت‌های دفاعی کارگرانی دارند که به مرخصی اجباری فرستاده شدند در نتیجه ممکن نیست بشود حساب کرد که چه زمانی همه به سر کار برمی گردند و خطوط تولید تجهیزات و خدمات نظامی بار دیگر به کار خود برمیگردند چه برسد به اینکه تاثیرات این موضوع را بر تلاشهای تحقیقاتی مهم روی مواد و فناوریهای پیشرفته بتوان بررسی کرد».

 

«چاک هیگل» وزیر دفاع اسبق آمریکا در این باره به سی‌ان‌ان گفت: «(به عنوان وزیر دفاع و مسئول ارتش) شما باید دائما این موضوعات را مرور کنید، چه کاری انجام می‌دهید، چطور این کار را انجام داده‌اید و این دو موضوع را با چالش‌های روز تطبیق دهید».

 

باربارا استار در پایان گزارش خود نوشت: «این چالش پنتاگون است چون باید هوشیارانه رفتار و بررسی کند برای اینکه شاید تهدید بزرگ بعدی از سوی چین یا روسیه نباشد، ممکن است یک همه گیری دیگر، حمه سایبری یا حتی تغییرات اقلیمی باشد که ارتش را فلج کند؛ ارتشی که هنوز هم به صرف میلیاردها دلار برای کشتیها، هواپیماها، تانکها و موشکهای متعارف وابسته است».

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده